Paypal köper Izettle

Här i Sverige har vi duktiga företagare. Som ett relativt litet land i detta sammanhang så kan vi klappa oss själva på axeln när det kommer till just företagande och att få till det. En av dom som verkligen har lyckats på senare är grundaren av Izettle, Jacob de Geer. Sedan företaget startade i 2010 så känner nog dom flesta företagare till Izettle. Det ger en möjlighet till mobil betalning överallt.

Det fanns planer hos Izettle att börsnotera företaget, men det dök upp en annan möjlighet på horisonten och det var PayPal. När E-handelsföretaget ville köpa Izettle så tackade grundern av Izettle ja och blev miljardär på kuppen. PayPal betalade hela 2,2 miljarder dollar för det svenska företaget. Det var signaler om just en börsnotering som gjorde att Paypal kom med ett bud. Att köpa ett börsnoterat företag är alltid svårare.

Bara för att Izettle nu blir en del av PayPal så betyder det inte slutet för företagande här i Sverige. Det kommer även i fortsättningen att drivas härifrån och med PayPal som partner så är möjligheterna för expansion större än tidigare. Den mobila betalningsdosan som fungerar med en app på mobilen har blivit en succé och den finns idag i 12 länder.